St. Juste en Boëtius knokken zich naar punt in Keulen

17 mei 2020, 17:26

De wedstrijd tussen FC Köln en FSV Mainz 05 heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Achter gesloten deuren vermaakten de Duitse clubs de televisiekijkers door beide twee keer te scoren: 2-2. Köln kwam op een 2-0 voorsprong, maar gaf die na rust weg tegen het Mainz van Jerry St. Juste, Jean Paul-Boëtius en bankzitter Jeffrey Bruma.

In een vrijwel leeg RheinEnergieStadion ging de thuisploeg voortvarend van start. Na een overtreding van Moussa Niakhaté op Mark Uth in het strafschopgebied legde scheidsrechter Guido Winkmann de bal op de stip. De oud-spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo nam de penalty zelf en faalde niet. Tien minuten later zorgde Jean-Paul Boëtius bijna voor de gelijkmaker, maar zijn inzet zeilde via een Köln-been naast het doel.

Ook de start van de tweede helft was voor Köln. Acht minuten na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Florian Kainz. Hij kopte bij de tweede paal een scherp aangesneden voorzet van Dominick Drexler tegen de touwen. Mainz, dat in de strijd tegen degradatie de punten goed kan gebruiken, gooide de handdoek niet in de ring. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Taiwo Awoniyi, die een aantal jaar geleden op huurbasis uitkwam voor NEC.

Daar bleef het niet bij voor Mainz, waar Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank bleef. Pierre Malong zorgde tien minuten na de 2-1 voor de gelijkmaker. Hij stormde op door de as van het veld, werd door niemand aangepakt en prikte de bal langs doelman Timo Horn. In de slotfase kregen beide teams nog aardige mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar een vijfde doelpunt viel niet in Keulen. Bij de thuisploeg kreeg Kingsley Ehizibue als invaller nog zeven minuten speeltijd.

Door de remise neemt Mainz een klein beetje afstand van de degradatiezone. De voorsprong op nummer zestien Fortuna Düsseldorf bedraagt nu vier punten. Köln blijft steken op de tiende plaats, is al bijna zeker van lijfsbehoud en kan misschien nog een rolletje spelen in de strijd om een Europees ticket.