Hoedt: "Ik keer niet terug naar AZ en mijn tijd bij Antwerp zit erop"

Hoedt: "Ik keer niet terug naar AZ en mijn tijd bij Antwerp zit erop"

17 mei 2020 – Wesley Hoedt keert na dit seizoen nog niet terug naar AZ. De centrale verdediger trainde afgelopen week mee in Alkmaar en dat zorgde voor de nodige speculaties, maar zijn toekomst ligt niet in Alkmaar voor de komende seizoenen. Ook niet in Antwerpen, want de plaatselijke FC laat hem na dit seizoen terugkeren bij Southampton, zo weet hij.Dat vertelt Hoedt tegenover Het Nieuwsblad. "Voor alle duidelijkheid: ik keer niet terug naar AZ, zoals ik her en der las", verduidelijkte Hoedt, die meetrainde bij de Eredivisie-club. Dat had te maken dat Antwerp FC tot en met 25 mei niet traint en met toestemming van de Belgen en eigenaar Southampton mag hij bij AZ zijn conditie op peil houden. "Dus ik train hier nu drie keer per week mee. En wees gerust: we houden ons aan de richtlijnen: geen duels, geen contact."

Na dit seizoen zal hij ook niet meer te zien zijn bij Antwerp FC, dat hem voor acht miljoen euro kan overnemen van zijn Engelse werkgever. Dat bedrag zal echter niet op tafel komen, weet Hoedt. "Zelfs zonder corona denk ik dat het te hoog gegrepen was", aldus de centrale verdediger. "Antwerp kan de optie nog tot 31 mei lichten, maar ik weet intussen genoeg. De club moet zelf maar een statement naar buiten brengen, maar voor mij houdt het in dat mijn tijd bij Antwerp erop zit."

Lees ook: Hoedt opvallende aanwezige bij AZ, De Jong weg bij Anderlecht

Zeker is dat Hoedt niet zit te wachten om weer verhuurd te worden volgend seizoen. "Wat duidelijk is, is dat ik op een jaartje huur niet meer zit te wachten. Ik wil dit keer een definitieve transfer", laat Hoedt, die hoopt dat het een club uit de topcompetities wordt, weten. Zijn contract bij de Premier League-club loopt nog door tot en met 2022.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020