2. Bundesliga: top-drie laat punten liggen, zege voor Luhukay

2. Bundesliga: top-drie laat punten liggen, zege voor Luhukay

17 mei 2020 – Hamburger SV heeft zondagmiddag een kater overgehouden aan de hervatting van de Bundesliga. Lang leek het als enige ploeg van de top-drie te winnen en een promotieplaats in te nemen, maar in de allerlaatste seconde ging het alsnog mis. Koploper Arminia Bielefeld en nummer twee VfB Stuttgart verloren ook punten. Jos Luhukay won met FC Sankt Pauli uiteindelijk ook, al ging het niet eenvoudig bij de hervatting van het tweede niveau in Duitsland.Greuther Fürth – Hamburger SV 2-2
Zonder Rick van Drongelen, hij moest net als clubtopscorers Sonny Kittel en Lukas Hinterseer op de bank beginnen, kwam Hamburger SV na een tamelijk saaie eerste helft op achterstand. Via Joel Pohjanpalo werd de achterstand voor de pauze echter nog ongedaan gemaakt en na een prima combinatie schoot Jeremy Dudziak direct in het tweede bedrijf de voorsprong tegen de touwen voor HSV. In de slotfase kwam Van Drongelen Letschert achterin ondersteunen na een spierblessure van Josha Vagnoman, maar de Nederlander kon de voorsprong niet ove de streep trekken. Na een hoekschop ging het in de allerlaatste seconde mis: Håvard Nielsen schoot hard de gelijkmaker tegen de touwen, waarna er direct werd afgefloten. 

Arminia Bielefeld – VFL Osnabrück 1-1
Waar nummer twee VfB Stuttgart dus verloor (zie onder), kon ook koploper Arminia Bielefeld niet winnen. In eigen huis leek het dankzij een vroeg benutte strafschop van Fabian Klos lang te sterk te worden voor Joost van Aken's VfL Osnabrück. Net als voor HSV ging het in de absolute slotfase echter mis: invaller Marcos Álvarez zorgde voor de gelijkmaker. Geen van de concurrenten profiteert echter.

FC Sankt Pauli – 1.FC Nürnberg 1-0
Tien minuten na de pauze moest keeper Christian Mathena aan de noodrem trekken namens 1.FC Nürnberg en na ingrijpen van de VAR kreeg de goalie terecht de rode kaart. Het duurde lang voor Jos Luhukay en Henk Veerman profiteerden van de overtalsituatie: pas vijf minuten voor tijd zorgde Viktor Gyökeres voor de drie punten tegen de directe concurrent.

Overige uitslag:
SV Wehen Wiesbaden – VfB Stuttgart 2-1

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020