FOX Sports trekt honderdduizenden kijkers bij herstart Bundesliga

17 mei 2020, 09:38

FOX Sports heeft uitstekende kijkcijfers kunnen overleggen bij de herstart van het Bundesliga-seizoen. Waar de Duitse competitie normaliter niet heel kijkers trekt in Nederland, zaten er nu honderdduizenden mensen voor de tv om de eerste wedstrijden weer live mee te kijken. De Kohlenpott-derby, Borussia Dortmund-Schalke 04, was gratis en (dus) het meest populair en trok ruim tweehonderdduizend kijkers. 

Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee hebben ze een marktaandeel van zo'n vijftien procent en dat zijn prima cijfers voor de Bundesliga, die normaal in Nederland niet zo goed scoort. Dat komt overigens ook omdat het in het reguliere seizoen voor de normale abonnees niet gratis te bekijken is via FOX Sports 1, maar pas begint vanaf FOX Sports 4, waar een extra bedrag voor op tafel moet komen. In dit geval was er een hoop wel te zien via het gratis kanaal, waar alle abonnees van KPN bijvoorbeeld al toegang toe hebben.

Ook de 2. Bundesliga (VfL Bochum - 1. FC Heidenheim) trok met 43.000 prima cijfers, terwijl het late duel op de zaterdag (Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach) bijna honderdduizend mensen voor de tv liet smullen. Alle overigens duels om 15.30 scoorden weliswaar beduidend minder, toch zijn het prima cijfers. Zeker in de wetenschap dat Bayern München vandaag (zondag) pas in actie komt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen