Ziyech kiest mooiste goal in Eredivisie panenka tegen Ajax

Ziyech kiest mooiste goal in Eredivisie panenka tegen Ajax

17 mei 2020 – Hakim Ziyech maakte bijna tachtig doelpunten in de Eredivisie, waarvan het grootste deel namens Ajax. Toch kiest de middenvelder een treffer tégen de Amsterdammers en in dienst van FC Twente als zijn meest fraaie goal op de Nederlandse velden. De panenka waarmee hij in september 2015 Jasper Cillessen passeerde, is in zijn ogen de mooiste in de Eredivisie.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. In totaal maakte Ziyech 79 doelpunten in 216 Eredivisie-wedstrijden namens sc Heerenveen, FC Twente en Ajax. Maar die tegen Ajax in de Grolsch Veste in 2015 bleek volgens Ziyech de mooiste op de Nederlandse velden. Na vijftig minuten voetbal stuurde hij Cillessen de verkeerde hoek in. Aanvoerder Ziyech stiftte vervolgens met veel gevoel de bal door het midden.

Willen van Hanegem, die bij het afscheid van Hakim Ziyech betrokken was, gaat de Marokkaan missen. "Ik heb genoten van het gevoel dat hij heeft als speler. En dat hij maling heeft aan iedereen. Als het mislukt, kruipt hij niet in zijn schulp. Dan gaat hij het gewoon weer proberen", aldus De Kromme, die erop vertrouwt dat Ziyech slaagt bij Chelsea. "Ik denk dat hij het gewoon redt."

gerelateerd