Schreuder verliest bij herstart Bundesliga: "Voelt niet goed"

17 mei 2020, 08:43   Bijgewerkt: 17 mei 2020, 10:26

Alfred Schreuder kwam zaterdagmiddag van een koude kermis thuis na de hervatting van de Bundesliga met zijn 1899 Hoffenheim. De Nederlandse coach ging in eigen huis met 0-3 onderuit tegen laagvlieger Hertha BSC. "Het voelt niet goed om een thuiswedstrijd met zulke cijfers te verliezen", baalde de oefenmeester.

Op de persconferentie ging hij in op het in zijn ogen onnodige verlies. Tot de 0-1, waarna razendsnel de 0-2 volgde, was er namelijk niets aan de hand. "We hadden grote kansen op de 1-0 en speelden het eerste uur heel goed. Na de 0-1 missen we weer een grote kans op de gelijkmaker. Pas na de 0-3 had ik echt het gevoel dat we de controle over de wedstrijd verloren", zei Schreuder, die met zijn elftal om Europees voetbal strijdt. Bij een zege had het daarvoor hele goede zaken gedaan, omdat ook de concurrentie zaterdag verloor bij de hervatting van de Duitse competitie.

"Uiteindelijk gaat een voetbalwedstrijd om doelpunten maken. Als we onze kansen eerder hadden benut, was er vermoedelijk meer ruimte gekomen", dacht de voormalig assistent van Ajax. "Verdedigend waren we individueel niet goed en maakten we foutjes en voorin hadden we onze kansen moeten benutten."

Lees ookSchreuder vindt snelle start Bundesliga fysiek 'onverantwoordelijk'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen