Tahiri blij met lijfsbehoud RKC: "Ik ben verliefd op de Eredivisie"

Tahiri blij met lijfsbehoud RKC: "Ik ben verliefd op de Eredivisie"

16 mei 2020 – De opluchting is groot bij RKC Waalwijk, dat nog een seizoen in de Eredivisie mag spelen door de beslissing van de KNVB. Het is zeer goed nieuws voor middenvelder Anas Tahiri, die er niet aan moest denken om terug te moeten naar de Eerste Divisie.

De 25-jarige Belg speelde afgelopen seizoen voor het eerst in zijn loopbaan in de Eredivisie en genoot van het aanvallende spel van de clubs. "Dat is voor mij het echte voetbal", zegt de middenvelder tegen het Brabants Dagblad. "In de Eredivisie kan het. Daar wordt, in tegenstelling tot in België, open gevoetbald. Het is de reden dat ik er verliefd op geworden ben. Ik zal voortaan altijd in een competitie gaan spelen waar ik mijn kwaliteiten op een dergelijke manier kan laten zien."

Als RKC was gedegradeerd, had de middenvelder waarschijnlijk zijn zinnen gezet op een vertrek. "Ik weet hoe moeilijk het is om terug te keren op het hoogste niveau en wat voor soort voetbal er dan vereist is", zegt Tahiri. "Dat wil ik niet nog een keer meemaken. Daarvoor zijn mijn ambities te groot. Ik had in het belang van mijn carrière een andere weg in moeten slaan. Nu is blijven geen slechte keuze meer. RKC is in de Eredivisie een mooi podium."

Wel vindt de spelmaker dat het beter moet. Hoogtepunt was zijn prachtige goal tegen FC Twente, maar verder stelde hij ook vaak teleur. "Drie goals en een assist is te weinig. Ik ben heel kritisch op mezelf. Gelukkig zit de trainer 'op mijn rug'. Die zegt dat ik meer moet denken aan de statistieken. Daar heeft hij gelijk in. Het rendement moet omhoog."

gerelateerd