UEFA herstelt citaten van Ceferin en stelt daarmee Ajax gerust

16 mei 2020, 14:36

De UEFA heeft citaten van voorzitter Aleksander Ceferin moeten herstellen. Deze deden vermoeden dat bijvoorbeeld Ajax voorrondes zou moeten spelen om aan de Champions League mee te mogen doen. Zo heet wordt de soep niet gegeten.

Ceferin gaf deze week een uitgebreid interview aan beIN Sports. Daarin werd de UEFA-baas als volgt geciteerd: "Ik denk dat de meeste competities het seizoen afmaken. Het is hun eigen beslissing als competities dit niet doen, maar zij zullen zich via voorrondes wel moeten kwalificeren voor UEFA-competities." Vanuit Nederlands perspectief zou dat betekenen dat Ajax sowieso de voorronde in moet. Normaal zijn de Amsterdammers verzekerd van het hoofdtoernooi, mits de Champions League-winnaar van dit seizoen zich via de eigen competitie plaatst.

Ook voor Feyenoord is het even schrikken geweest. De Rotterdammers spelen in de groepsfase van de Europa League. Het blijkt allemaal een storm in een glas water te zijn. Via de officiële kanalen laat de UEFA dit weten: 'Ceferin heeft gezegd dat clubs uit beëindigde competities volgend seizoen, volgens de huidige verdeling, rekening moeten houden met voorrondes (bijvoorbeeld AZ, red.). Hij hintte niet naar een wijziging van het deelnemersveld.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen