De Guzman hervat met Eintracht: "Niemand zal zich inhouden"

16 mei 2020, 10:45

Duitse clubs hebben iedere speler gepolst of zij tijdens de coronacrisis wilden spelen. "Ze hebben steeds elke speler gevraagd: ben je oké met deze stap? Geef je het aan als je twijfels hebt?", vertelt Jonathan de Guzman, die voor Eintracht Frankfurt speelt.

Nooit kreeg De Guzman het gevoel dat hij onder druk werd gezet. Al had de oud-speler van Feyenoord eerder wel zijn bedenkingen. "In het begin denk je: ik houd iedereen op afstand, want iedereen kan het hebben. Maar de opbouw is keurig stapje voor stapje gegaan met telkens uitgebreide uitleg", zegt De Guzman tegen De Volkskrant. "Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn genomen."

Lees ook: dit staat er nog op het spel in de Bundesliga

De Guzman hervatte sinds ruim een week de groepstraining bij Eintracht, dat vanavond in eigen huis Borussia Mönchengladbach ontvangt. "Toen had ik geen twijfel meer. Ik had juist zin om weer echt te voetballen. Het is altijd mijn passie geweest, de reden waarom ik op mijn twaalfdede in mijn eentje uit ­Canada naar Nederland ben gekomen en na blessures en tegenslag altijd weer terugvocht. Ik heb heel mijn ­leven met anderen geduelleerd en wil dat nog jaren blijven doen."

De Canadese middenvelder met een Nederlands paspoort kwam voor de coronastop nauwelijks in actie voor Eintracht. "Ik ga twee maanden alles geven wat ik heb. Je vermijdt onnodig contact, maar ik denk dat niemand zich zal inhouden. De belangen zijn groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen