Bundesliga-trainers zonder mondkapje, Flick wil voorbeeld geven

15 mei 2020, 22:41

De coaches in de Bundesliga hoeven anders dan men eerst van plan was géén mondkapje te dragen bij de hervatting van de Duitse competitie. Volgens de Deutsche Fußball Liga (DFL) zou het de trainers teveel hinderen in hun werkzaamheden langs de zijlijn. Bayern München-trainer Hansi Flick hoopt dat hij en zijn collega's een zo goed mogelijk voorbeeld geven in hun gedrag. 

Het dragen van een mondkapje zou niet strikt noodzakelijk zijn en daarom hoeven trainers die niet te dragen. Alle andere mensen op de bank en wisselspelers worden wel geacht een mondkapje te dragen en Bayern-trainer Flick rekent erop dat de Bundesliga aan de wereld laat zien hoe het moet. "We kunnen een signaal afgeven aan de rest van de sportwereld", zei hij in de Duitse media voorafgaand aan de herstart van de Bundesliga.

"Als het bij ons goed gaat, kan dat een positief signaal zijn voor de andere competities", weet Flick. De coach liet tevens weten dat het een flink aantal spelers moet missen. Philippe Coutinho, Corentin Tolisso, Niklas Süle en Javi Martínez ontbreken vanwege een gebrek aan wedstrijdritme. Bij opponent Union Berlin ontbreekt Sheraldo Becker door een blessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen