Waasland-Beveren woest na degradatie uit België

15 mei 2020, 20:56

Waasland-Beveren is vrijdag gedegradeerd uit de Jupiler Pro League, nadat het besluit in België over de afwikkeling van de competitie officieel werd. Toch zijn ze niet van plan om zich neer te leggen bij dit besluit. "Wat er nu gebeurt, kan eigenlijk niet volgens de reglementen van de Voetbalbond. Dat is ons grootste argument."

Dat vertelt persmanager Martijn De Jonge tegenover Sporza. "Die beslissing komt heel hard aan. Het is heel moeilijk om de juiste woorden te vinden om deze beslissing te beschrijven", aldus De Jonge, die het met zijn club voelde aankomen dat ze zouden degraderen. Hoewel Waasland-Beveren onderaan stond, was de achterstand echter slechts twee punten op KV Oostende.

Lees ookClub Brugge is kampioen

"Dit is een slag in ons gezicht, omdat het geen logische beslissing is. Tot gisterenavond lag er een voorstel op tafel waarin iedereen zich kon vinden", zei hij over het scenario waarin er geen degradaties zouden plaatsvinden. De competitie zou dan worden uitgebreid naar achttien clubs en twee promoverende clubs zouden zijn.

"De volgende stap is iets dat we intern moeten bespreken. Maar we zullen er ons niet bij neerleggen", aldus de persman, die niet weet wat ze kunnen verwachten. "Dat kunnen we niet inschatten. De laatste weken zijn we van de ene verbazing in de andere gevallen. Maar we blijven strijdvaardig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen