LASK in problemen na schenden van corona-regels

15 mei 2020, 17:43

LASK Linz is pijnlijk in de fout gegaan met de corona-trainingen. De koploper van Oostenrijk ging in te grote groepen trainen, terwijl dat nog niet mocht. De hele selectie was te zien op trainingsbeelden en dus gingen coach Valérien Ismaël en vicevoorzitter Jürgen Werner door het stof na deze onhandige actie. Een straf laat nog op zich wachten, maar kan fors uitvallen.

Dat vertelde Werner in een persconferentie. Elf andere clubs in Oostenrijk hebben protest aangetekend tegen de koploper van de Bundesliga. RB Salzburg, de nummer twee van Oostenrijk, liet weten 'geschokt' te zijn en vindt dat LASK Linz de toekomst van het Oostenrijkse voetbal op het spel heeft gezet. Niet alleen was de groep van LASK Linz te groot, ook was er duidelijk lichamelijk contact tussen de spelers, terwijl dat nog niet mocht.

De competitie-organisator heeft een ondezoek ingesteld naar het gedrag van LASK Linz. Trainer Ismaël gaf aan dat hij zijn spelers wilde voorbereiden op de intensieve speelwijze van zijn ploeg en dat hij geen intentie had om een extra voorsprong op te bouwen op de rivalen. Wel erkende de technische mensen hun fout en gaven het aan met terugwerkende kracht niet hadden moeten doen.

Het kan een vervelend staartje krijgen voor de ploeg die AZ uitschakelde in de Europa League, want op het overtreden van de fairplay-regels, waar deze onder vallen, staat het krijgen van een boete, puntenaftrek of zelfs uitsluiting van de competitie. Onduidelijk is nog wat er staat te gebeuren, de eerste twee opties lijken het meest reëel. De voorsprong van LASK is momenteel drie punten in de competitie, die op 2 juni weer hervat moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen