Valencia en Getafe gelinkt aan matchfixing om CL-ticket

15 mei 2020, 16:57   Bijgewerkt: 15 mei 2020, 23:29

Een opvallend bericht uit Spanje: Valencia en Getafe zouden mogelijk betrokken zijn bij omkoping. Vorig seizoen was het tot op de slotdag spannend in Spanje, waarbij Valencia uiteindelijk met een Champions League-ticket aan de haal ging. Daarvoor zouden spelers van Real Valladolid zijn omgekocht, terwijl Getafe – dat ook in de race was –hetzelfde deed.

Dat schrijven diverse Spaanse media, op basis van uitgelekte telefoongesprekken. Valencia was met Sevilla verwikkeld in de strijd om een CL-ticket, terwijl ook Getafe nog kanshebber was. Omdat Valencia won, gingen zij het miljardenbal in. Valladolid was al veilig gespeeld en zodoende namen zeven spelers genoegen met een flink bedrag, om het duel te verliezen. Dat gebeurde (2-0), waardoor Los Che de Champions League in mocht ondanks dat de directe achtervolgers ook wonnen.

Getafe speelde op de slotdag tegen Villarreal gelijk, maar ook dat zou niet alleen op basis van sportieve prestaties zijn. De spelers van Villarreal zouden 1,8 miljoen euro bijschrijven bij een nederlaag en aanvaller Molina zou op de hoogte zijn geweest. Alle betrokkenen, clubs en spelers, ontkennen de aantijgingen overigens. Als er genoeg bewijsmateriaal ligt, zal het vermoedelijk snel tot een rechtszaak komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen