Van der Kraan langer bij Twente, spelers leveren in

Van der Kraan langer bij Twente, spelers leveren in

15 mei 2020 – FC Twente-directeur Paul van der Kraan blijft een jaar langer verbonden aan de Tukkers. In een open brief maakt hij bekend zijn contact te hebben verlengd. Daarin valt ook te lezen dat de spelers in woord én daad een bijdrage leveren aan de moeilijke financiële situatie.Dat schrijft hij in een open brief op de website. 'Ik ervaar FC Twente als een fantastische club, waarbij heel veel mensen geweldig betrokken zijn. Ik zie uit naar de komende periode, ondanks de vele, niet gemakkelijke uitdagingen die er zijn', aldus Van der Kraan, die besloot om voor komend seizoen een nieuwe koers in te zetten. Trainer Gonzalo García en technisch directeur Ted van Leeuwen moesten vertrekken. Laatstgenoemde zou niet goed kunnen opschieten met Van der Kraan.

Financiële situatie
Verder gaat Van der Kraan in op de financiële situatie van de club. 'De spelers van FC Twente zijn bereid per direct geld in te leveren. Wij als directie hadden dit al eerder toegezegd. Met het overige personeel worden de besprekingen nog gestart', schrijft de algemeen directeur. In totaal zou het gaan om een besparing van zo'n 250.000 euro.

Toch is dat vermoedelijk nog niet genoeg, als het publiek lang uit de stadions moet blijven. 'Mochten we het nieuwe seizoen tot en met december niet met publiek kunnen spelen, dan betekent dat een omzetverlies van 35 tot 40% als we het beleid niet wijzigen. Met een jaaromzet van 25 miljoen euro kan iedereen uitrekenen dat dat geen sinecure is. We lagen financieel mooi op koers, maar zullen in het nieuwe seizoen met wedstrijden zonder publiek dus een forse stap terug moeten doen. Toch ben ik ervan overtuigd dat we samen deze periode doorkomen.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020