'FC Utrecht ontvouwt strijdplan: dinsdag naar Zeist'

'FC Utrecht ontvouwt strijdplan: dinsdag naar Zeist'

15 mei 2020 – FC Utrecht heeft het strijdplan klaar om alsnog de bekerfinale tegen Feyenoord te kunnen spelen. Via die weg kan de club zich verzekeren van deelname aan de poulefase van de Europa League. Voordat een juridische strijd losbarst, wil Utrecht eerst nog een keer het dialoog aan met de KNVB.Eind april annuleerde de KNVB niet alleen de competities, maar blies het ook de bekerfinale af. Dit tot grote woede van Utrecht. De Domstedelingen zien vier weken later mogelijkheden om de wedstrijd tegen Feyenoord in de zomermaanden alsnog te spelen. Dit omdat de KNVB bezig is met een lobby om in die maand oefenduels te kunnen spelen.

Volgens de NOS gaan algemeen directeur Thijs van Es en technisch directeur Jordy Zuidam dinsdag naar Zeist voor een gesprek met Eric Gudde en bondsvoorzitter Just Spee. Utrecht vindt dat ergens in juli, augustus of september de bekerfinale in originele of alternatieve vorm gespeeld moet worden. Het gegeven dat de Europa League misschien wel pas in oktober begint, geeft Utrecht vertrouwen.

Lees meer: 'Utrecht steeds optimistischer over alsnog spelen finale'

Stap twee is uitleg aan de UEFA. De Europese bond nodigde Utrecht al uit om haar standpunten over de handelswijze van de KNVB te delen. UEFA-baas Aleksander Ceferin gaf al te kennen dat Nederland en Frankrijk te voorbarig zijn geweest door het seizoen te annuleren. Het laatste redmiddel is de stap naar het CAS. Als de gesprekken met de KNVB en de UEFA niet het gewenste resultaat opleveren, komt het alsnog tot een juridische strijd en moet het Europese sporttribunaal oordelen of de regels juist zijn toegepast om de bekerfinale niet te spelen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020