UEFA-baas Ceferin: "Voorbarig om competities te stoppen"

UEFA-baas Ceferin: "Voorbarig om competities te stoppen"

15 mei 2020 – UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin vindt het voorbarig dat competities als de Eredivisie en de Ligue 1 geannuleerd zijn. De Sloveen respecteert de beslissingen, maar spreekt ook van 'super vroege' besluiten. "Het is niet ideaal, want de situatie kan verbeteren waardoor er weer gevoetbald kan worden", aldus Ceferin."Maar het is de beslissing van de regering en dat respecteren wij. Wat kunnen clubs en de competitie dan doen? Niets. Voor mij was het besluit voorbarig om te stoppen. Binnen de UEFA heeft dat verder geen invloed", zegt de baas van de UEFA tegen beIN Sports. "Voor ons is het belangrijk dat we weten wie kampioen is en wie de nummers twee tot en met vier zijn."

Ceferin gaat nog specifiek in op de situatie van Paris Saint-Germain en Olympique Marseille in. Beide Franse clubs spelen in augustus mogelijk nog in de Champions League, maar is de competitie al beëindigd.  "Ik weet niet of het goed is voor ze om ineens zware en belangrijke wedstrijden te spelen. We moeten deze situatie respecteren."

Europese toernooien
Volgens Ceferin worden de Europese toernooien afgemaakt. Voor PSG en Lyon geldt dat ze voor hun Champions League-duels moeten uitwijken naar neutraal terrein, wanneer in eigen land niet gespeeld mag worden. "Er ligt een concreet plan om het Europese seizoen af te maken. We moeten wachten op het uitvoerend comité van de UEFA om de data te bevestigen. Zoals het er nu uitziet, kunnen we de UEFA-competities afmaken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020