Van den Boomen: "Ik heb vorige zomer Eredivisie-clubs afgezegd"

15 mei 2020, 09:53

Branco van den Boomen moet zijn ambities een jaar uitstellen. De middenvelder kwam vorig zomer naar De Graafschap om te promoveren. Gisteren zette de rechter daar definitief een streep door. "Ik had al het gevoel dat dit de uitkomst zou zijn, omdat de KNVB in principe bepaalt", zegt Van den Boomen.

"Ze hebben sportief gezien misschien niet de beste keuze gemaakt, maar ze hebben wel het recht om deze beslissing te nemen", vervolgt de 24-jarige speler tegenover De Gelderlander. De klap was groter toen de KNVB eind april met de mededeling kwam. Zonder de coronacrisis stevende Van den Boomen met De Graafschap af op promotie. "Ik heb vorige zomer Eredivisie-clubs afgezegd, omdat ik er eigenlijk wel vanuit ging dat we met De Graafschap zouden promoveren. We leken het ook te gaan redden en voor mijn ontwikkeling was dit precies wat ik voor ogen had. Het besluit van de KNVB viel dan ook rauw op mijn dak."

Media-overzicht: duidelijke nederlaag Cambuur en De Graafschap

Van den Boomen zegt ook goed te kunnen relativeren. "Als we het kunstje nu in tweede instantie alsnog flikken, is dat ook mooi. Ik zou niet zo snel een transfer maken naar een andere club in Nederland om per se in de Eredivisie te kunnen spelen. De Graafschap is echt een grote club, ik voel me hier thuis en ik denk dat we volgend seizoen alsnog kunnen promoveren. Dat is wat ik nu het liefst wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen