Geen promotie bezorgt Cambuur 1,5 miljoen tekort

15 mei 2020, 09:30   Bijgewerkt: 15 mei 2020, 09:40

Het mislopen van promotie bezorgt SC Cambuur een begrotingstekort van 1,5 miljoen euro op. Daarom wil financieel directeur Gerald van den Belt spoedig met de KNVB praten over compensatie. "Want ik zou zo niet weten waar ik 1,5 miljoen weg moet halen", aldus Van den Belt.

Na de uitspraak van gisteren heerste vooral eerst nog de woede bij Van den Belt. "Verliezen in de laatste minuut of door een penaltyreeks is niet leuk. Maar na een paar dagen wordt de pijn minder, maar nu heb ik die woede al weken", zegt Van den Belt in de Leeuwarder Courant. "Af en toe neem je twee biertjes en wordt het wat minder, maar de volgende dag is het er gewoon weer."

Voor Cambuur had het zo mooi kunnen zijn. "Zo'n jaar heb je niet zo vaak. Al die mooie momenten, Roda-uit, de wereldgoal van Robert Mühren bij NEC. En dan wordt dat moois je aan een bestuurstafel afgenomen. En een club die nog maar vijftien punten heeft wordt in leven gehouden. Dat is heel pijnlijk."

Media-overzicht: duidelijke nederlaag Cambuur en De Graafschap

Echter kan Cambuur niet lang meer treuren. "We moeten de toekomst van de club ook niet op het spel zetten. We willen ook graag weer een voetbalclub zijn. (...) Na deze onsportieve beslissing, moeten we sportief terugslaan. Dit onrecht moet ons sterken om twee keer zo hard terug te komen. En we moeten maar een kampioensfeestje voor de spelers en de staf organiseren, want zij zijn de grootste gedupeerden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen