Snoei niet tevreden: "Geen minuut over sportieve verhaal gegaan"

14 mei 2020, 22:32

Dat De Graafschap donderdagavond in Utrecht geen bijval kreeg van de rechter, was voor Mike Snoei geen verrassing. De trainer van De Graafschap beseft dat het in een eerder stadium, bij de besluitvorming van de KNVB, al mis is gegaan.

Hij baalt vooral van de manier waarop de bond is opgesprongen met de hele procedure. "Het is geen minuut over het sportieve verhaal gegaan. De ranglijst is niet gehanteerd. 75 procent van de competitie was niet genoeg", vertelt de trainer aan Omroep Gelderland. Snoei geeft toe dat hij weinig hoop had op een gunstige uitspraak van de rechter. "Maar je probeert dan toch gaten te schieten op die hele procedure. Uiteindelijk is het helaas een juridisch gevecht geworden en dat vind ik vooral zo jammer aan het hele verhaal. Meneer Gudde heeft heel veel macht binnen de KNVB."

Snoei weet dat Cambuur en De Graafschap nadrukkelijk op degradatie afstevende. "In bijna alle andere landen is wel gewoon de ranglijst gehanteerd en bij ons gebeurt dat dan niet. Ja, alleen in Argentinië. Gudde had nog één land gevonden. Ploegen worden nu beloond die na de winterstop slechts één keer hebben gewonnen", zegt hij over ADO Den Haag en RKC Waalwijk. "Dat is gewoon heel wrang."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen