Vitesse bevestigt kort geding: "We zien ons genoodzaakt"

Vitesse bevestigt kort geding: "We zien ons genoodzaakt"

14 mei 2020 – De situatie rondom het GelreDome zorgt voor veel onrust bij Vitesse. De club leeft op gespannen voet met Michael van de Kuijt, de eigenaar van het stadion waar de Arnhemmers gebruik van maken. De stadioneigenaar dreigde eerder al om het faillissement van de club aan te vragen, maar zag daar alsnog vanaf. Wat zeker wel doorgaat, is een kort geding.Op maandag 25 mei dient de zaak in de rechtbank van Arnhem. Vitesse wil, omdat het maanden niet in het GelreDome speelt, af van het betalen van de volledige huur. Stadioneigenaar Van de Kuijt liet eerder al weten dat hij baalt van de werkwijze van de club. "Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen? Daar ga ik niet in mee", sprak hij. "Vitesse heeft een Rus en die is miljardair (clubeigenaar Valeri Oyf, red.). Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket."

Vitesse dacht dus aan het halveren van de maandelijkse huur, maar dat ging er niet in bij de eigenaar. Middels een statement op de website bevestigt Vitesse dat de club er niet uitkomt. Algemeen directeur Pascal van Wijk geeft tekst en uitleg. "Als club hebben we geprobeerd om een redelijke oplossing te vinden met betrekking tot de huur, nu stadion GelreDome niet aan ons ter beschikking kan worden gesteld voor het spelen van betaald voetbalwedstrijden in verband met de coronapandemie en de daaraan gerelateerde noodverordeningen, die van overheidswege van kracht zijn. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid."

"Daarom zien wij ons genoodzaakt om een procedure te starten. Dat de eigenaar van stadion GelreDome ervoor heeft gekozen te dreigen met het aanvragen van een faillissement is zijn keuze. Dat betreuren wij, want dat is volledig ongegrond. Van een faillissement is absoluut geen sprake. Nogmaals, de insteek is om tot een redelijke huuroplossing te komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020