Berghuis heeft het zwaar: "De liefde van je leven valt weg"

Berghuis heeft het zwaar: "De liefde van je leven valt weg"

14 mei 2020 – Voor de voetballers zijn het moeilijke tijden, nu er door de coronacrisis niet gevoetbald kan worden. Steven Berghuis snakt ernaar om weer wedstrijden te spelen en is in ieder geval blij dat er, op aangepaste wijze, weer getraind kan worden bij Feyenoord.Feyenoord houdt zich aan de voorschriften van het RIVM. Daardoor kan er nog niet getraind worden zoals 'normaal', maar toch is Berghuis blij dat de bal weer rolt in Rotterdam. "Dat bevalt heel goed. Ik heb niet zoiets van: 'Ik heb geen wedstrijd om naar toe te werken, dus waar train ik voor?' Zo voel ik dat helemaal niet. Ik heb juist zin om deze periode te gebruiken om in mezelf te investeren, om in mijn lichaam te investeren. Daarom ben ik heel erg blij dat we weer het trainingscomplex op mochten", vertelt hij aan de NOS.

Een kinderhand is gauw gevuld, zegt Berghuis. "Ik mis het voetbal, de wedstrijden. Spelen voor ons thuispubliek en in andere stadions. Het spelletje valt weg. De liefde van je leven, dat wat je al vanaf je vijfde jaar doet, dat valt gewoon weg. Dat is vooral de enorme leegte die ik voel", is de 28-jarige buitenspeler eerlijk.

Vertrek uit Rotterdam
Het is geen zekerheid dat Berghuis ook komend seizoen speler is van Feyenoord. Mogelijk lonkt er nog een avontuur. "Ik weet het zelf echt niet. Ik heb altijd gezegd dat ik wel de ambitie heb om nog een keer een stap te maken, maar dan moet het hele plaatje wel kloppen. Op dit moment denk ik daar zeker niet over na. Alles ligt stil en ik vind het al moeilijk om een maand vooruit te kijken. Iedereen kent mijn verhaal wel. Ik ben heel erg blij bij Feyenoord en ook met mijn rol en aanvoerderschap. Dus ik zie het wel."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020