Wiegman wil langer aanblijven: "Is mijn ambitie"

14 mei 2020, 16:47

In december verlengde Sarina Wiegman haar contract bij de KNVB tot en met de zomer van 2021, maar de kans is groot dat er weer een nieuwe verbintenis gaat komen voor de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De succescoach wil er ook in 2022 graag bij zijn.

De vijftigjarige coach staat tot en met de Olympische Spelen van 2021 voor de groep, maar hoopt er ook in 2022 nog bij te zijn. Dan werken de Leeuwinnen het EK af. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er dus een nieuw contract komen voor de coach van Oranje. "Het is nog steeds mijn ambitie om beide toernooien te doen", zegt Wiegman tegen De Telegraaf. Ze staat sinds 2017 voor de groep bij de vrouwenploeg, die onder haar leiding het EK won en de WK-finale haalde.

Wiegman wacht de gesprekken met de KNVB af. "Wat Oranje betreft is er tussendoor niet veel gebeurd. Toch vind ik dat je even goed met elkaar moet zitten en elkaar een update moet geven." De bondscoach hoopt in ieder geval dat de situatie rondom het coronavirus snel onder controle komt. "Het zou mooi zijn als we in september weer mogen voetballen. Dat zou betekenen dat het qua indammen van het virus ook de goede kant opgaat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen