Van Veenendaal: "Ik kom hier niet om een stapje terug te doen"

Van Veenendaal: "Ik kom hier niet om een stapje terug te doen"

14 mei 2020 – PSV Vrouwen heeft donderdagmiddag de komst van Sari van Veenendaal bevestigd. In haar eerste reactie maakt de keepster duidelijk dat ze niet naar Eindhoven komt om af te bouwen. "PSV is een club die de afgelopen jaren telkens voorwaartse stappen is blijven maken in haar ontwikkeling en heeft sportieve ambities die mij persoonlijk aanspreken", aldus de Oranje-aanvoerster.Van Veenendaal komt na het lopende seizoen over van Atlético Madrid. Dat zij ervoor kiest haar loopbaan te vervolgen in Nederland, mag opmerkelijk genoemd worden. De dertigjarige keepster werd ruim een half jaar geleden op het FIFA-gala nog uitgeroepen tot keepster van het jaar. Hoewel PSV volgend seizoen uitkomt in de Champions League, is het niet een van de Europese grootmachten in het vrouwenvoetbal.

Toch heeft Van Veenendaal besloten om haar toekomst te verbinden aan PSV. "Als je ziet op welke manier speelsters Snoeijs, Nouwen en Smits bij Oranje zijn aangehaakt, dan zegt dat iets over het niveau bij PSV. Ik wil het talentvolle team wat er al staat helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden", vertelt ze via de clubkanalen.

Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal, is trots dat het PSV gelukt is Van Veenendaal terug te halen naar Nederland. "Het is een compliment voor PSV en zeker ook de Eredivisie Vrouwen dat een speelster van dit kaliber bewust kiest voor onze competitie. Sari ziet perspectief om zichzelf hier te ontwikkelen en te presteren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 juli 2020

  2. donderdag 9 juli 2020