Weijs maakt gevoelige overstap van NAC Breda naar Willem II

Weijs maakt gevoelige overstap van NAC Breda naar Willem II

14 mei 2020 – Willem Weijs treedt per 1 juli in dienst bij Willem II. Daar gaat hij aan de slag als trainer van het Onder 21-team van de Tilburgse club. De 33-jarige coach komt over van aartsrivaal NAC Breda, waar hij de afgelopen jaren verscheidene functies bekleedde.In totaal werkte Weijs drie jaar voor NAC. Hij was dit seizoen zelfs nog even interim-trainer van de Parel van het Zuiden. Door de komst van Peter Hyballa was voor Weijs geen plek meer in de technische staf. Weijs kon aan de slag als trainer van Jong NAC Breda, maar bedankte voor de 'papieren functie'.

Bij Willem II begint Weijs aan een nieuw avontuur. "Tijdens gesprekken met Joris Mathijsen, Bastiaan Riemersma en Adrie Koster merkte ik dat mijn voetbalvisie aansluit bij die van Willem II. Ik streef aanvallend en dominant voetbal na en wil ook graag de mensen vermaken met verzorgd voetbal", zegt hij via de kanalen van zijn nieuwe club.

Bij monde van hoofd voetbalacademie Bastiaan Riemersma laat Willem II weten blij te zijn met de komst van Weijs. "Willem is een talentvolle trainer die al op jonge leeftijd bij topclubs heeft gewerkt en in Breda naast jeugdtrainer ook werkzaam is geweest rondom het eerste elftal. Dat is belangrijke ervaring die hij meeneemt naar de voetbalacademie. Met de jeugdteams die hij in zijn loopbaan coachte, heeft hij altijd de aanval gezocht en mooie resultaten behaald. Naast het trainen van jeugd, willen wij bij Willem II ook graag trainers de kans geven zich te ontwikkelen. Daarvoor krijgt Willem bij ons alle ruimte."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020