Toekomst Varela nog ongewis: "Nergens over geïnformeerd"

Toekomst Varela nog ongewis: "Nergens over geïnformeerd"

14 mei 2020 – Bruno Varela weet nog niet voor welke club hij volgend seizoen uitkomt. Portugese media meldden vorige week dat Ajax de koopoptie in het huurcontract van de 25-jarige doelman niet zal lichten. Dat zou betekenen dat Varela in de zomer terugkeert bij Benfica, waar hij nog tot medio 2022 vastligt."Blijkbaar weten de kranten meer dan ik", reageert Varela tegenover A Bola op het verhaal dat hij al naar Portugal zou zijn teruggekeerd. "Ik ben niet in Portugal en train niet alleen. Ik ben in Amsterdam en train met het team waar ik een contract tot het einde van het seizoen heb. Het seizoen zit erop, maar mijn contract loopt nog door."

Het verhaal dat Ajax niet van plan is de koopoptie in het contract van Varela te lichten, is de doelman niet bekend. "Ik ben nog nergens over geïnformeerd. Vorig seizoen deed Ajax dat op de dag dat ze een beslissing moesten nemen. Toen zeiden ze 'nee', omdat ze een beslissing moesten nemen. Later gingen ze in gesprek met Benfica, een beslissing is nooit definitief. Het kan nog alle kanten op, zoals vorig jaar. Op dit moment weet ik het nog niet, dat zal gebeuren zodra de tijd rijp is."

Eind maart zegde Ajax het contract van Varela formeel op. Dat betekent niet per se dat de Amsterdammers willen breken met de doelman. "Ik wil wat het beste is voor mij. Als Ajax me wil kopen, ben ik blij. Dat ben ik ook als ik terugga naar Benfica. En als ik ergens anders naartoe moet om me te ontwikkelen en voor mijn plek te vechten, vind ik dat ook goed. Ik wil gewoon trainen en fit blijven. De pandemie heeft de transfermarkt op zijn kop gezet, maar ik zit er niet mee. Ik vertrouw op mijn zaakwaarnemers."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 16 juli 2020

  2. woensdag 15 juli 2020