PSV Vrouwen strikt Oranje-keepster Van Veenendaal

PSV Vrouwen strikt Oranje-keepster Van Veenendaal

14 mei 2020 – Sari van Veenendaal is komend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De dertigjarige keepster verruilt Atlético Madrid voor PSV, weet de NOS. Een opvallende move van de doelverdedigster, die afgelopen september bij het FIFA-gala nog werd uitgeroepen tot Keepster van het Jaar.Van Veenendaal maakte een jaar geleden de overstap van Arsenal naar Atlético Madrid. Dat deed ze na het succesvolle WK in Frankrijk, waar ze met de Oranje Leeuwinnen een zilveren plak won. In Spaanse dienst speelde ze dit seizoen lang niet alles. Lola kreeg vaak de voorkeur onder de lat.

De overgang naar PSV betekent voor Van Veenendaal een terugkeer in de Eredivisie Vrouwen. In Nederland speelde zij eerder bij FC Utrecht en FC Twente. PSV, dat voor de crisis bovenaan stond in de competitie, speelt volgend seizoen Champions League-voetbal.

FC Twente verlengt met trio
De toekomst van Renate Jansen, Sisca Folkertsma en Lynn Wilms ligt in Enschede. De Oranje-internationals hebben hun aflopende contract bij FC Twente Vrouwen verlengd. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 juli 2020

  2. donderdag 9 juli 2020