Weghorst: "Als we echt gevaar lopen, zullen ze dit niet doen"

14 mei 2020, 09:02

In de Bundesliga rolt vanaf zaterdag de bal weer. Dat betekent ook dat het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst weer in actie komt. Een proefkonijn voelt de Nederlandse spits zich niet. "Duitsland is een gedisciplineerd land, zo ervaar ik het. Daarom denk ik dat het mogelijk is, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om veel geld", zegt hij over de herstart van de Duitse competitie.

De Bundesliga is de eerste grote Europese competitie die na twee maanden hervat wordt. Met strikte voorschriften en in lege stadions zal er in Duitsland gevoetbald worden. "Als je niet speelt, komt er geen geld binnen en gaat een x-aantal clubs kapot. In Duitsland betekent voetbal voor veel supporters echt alles, dat is niet te vergelijken met Nederland. Hele gezinnen, van jong tot oud, leven voor hun club. Als die omvalt, is dat voor veel mensen heel erg treurig", aldus de spits in het Algemeen Dagblad.

Weghorst mist zaterdag overigens de hervatting van de competitie. Door een schorsing moet hij het duel met FC Augsburg aan zich voorbij laten gaan. Over een week speelt hij zijn eerste wedstrijd sinds de coronacrisis uitbrak. "Dan spelen we tegen Dortmund en ben ik er weer bij. Hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen, weet ik niet. Je kunt een mening hebben over de herstart van het voetbal, maar als we echt gevaar lopen, zullen ze dit niet doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen