'Anderlecht wil Nederlandse enclave intact houden'

14 mei 2020, 08:21

RSC Anderlecht hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Derrick Luckassen en Philippe Sandler. De verdedigers, geleend van respectievelijk PSV en Manchester City, beschikken over een aflopend huurcontract. Verkennende gesprekken over een langere samenwerking zijn gaande, maar de club realiseert zich dat het (financieel) lastig wordt de spelers binnenboord te houden.

Dat meldt althans Het Laatste Nieuws. Luckassen gaf begin april aan nog niet te weten waar zijn toekomst ligt. Een terugkeer bij PSV is in elk geval geen optie, gaf hij toen in een interview met De Telegraaf aan. Volgens het Eindhovens Dagblad kan Anderlecht voor 31 mei de verdediger voor vijf miljoen euro overnemen van PSV, maar die transfersom is paarswit te gortig. Zeker nu de voetbalwereld op zijn kop is gezet door de uitbraak van de coronacrisis zal Anderlecht niet zulke bedragen op tafel leggen.

Sandler, oud-speler van PEC Zwolle, kwam dit seizoen tot slechts elf optredens voor Anderlecht. Door een knieblessure speelde de verdediger niet meer wedstrijden. Samen met Luckassen en Michel Vlap vormt hij de Nederlandse enclave bij de Belgische club. Anderlecht heeft voor volgend seizoen keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar vastgelegd, die mogelijk Michel Vorm onder zijn hoede krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen