Van der Lely (24) zegt profvoetbal definitief vaarwel

Van der Lely (24) zegt profvoetbal definitief vaarwel

14 mei 2020 – Jeroen van der Lely houdt het voor gezien in het professionele voetbal. De 24-jarige verdediger stopte in 2015 ook al eens, liet zich toen overhalen om door te gaan en zet nu definitief een punt acht zijn carrière als profvoetballer. "Voetbal vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, maar ik heb de passie niet meer om elke dag op het veld te staan", vertelt hij aan Tubantia.Van der Lely begon zijn loopbaan bij FC Twente en speelde bijna honderd duels voor de club uit Enschede. Een klein jaar geleden maakte hij de overstap naar het Deense Vendsyssel FF, waar de teller bleef steken op één optreden in het bekertoernooi. "In profvoetbal is het altijd moeten, moeten. Je hele leven is gefocust op voetbal, terwijl er in mijn beleving nog zoveel meer is. Ik heb dat altijd wel in me gehad. Ze zeggen altijd: het mooiste is als je van je hobby je werk kunt maken, maar toen het voetbal mijn werk werd, was het mijn hobby niet meer", licht Van der Lely zijn beslissing toe.

Voor zijn gevoel werd Van der Lely naarmate de tijd vorderde alleen maar slechter. "En ik kan je verzekeren dat het geen pretje is om erachter te komen dat je in iets - waarmee je dagelijks bezig bent - relatief niet zo goed bent. Dat wil een mens niet", aldus de verdediger, die hoopte in Denemarken het plezier terug te vinden. "Ik vond het leven in Denemarken geweldig. Maar op het veld had ik hetzelfde gevoel als bij Twente."

Van der Lely gaat nu literaire wetenschappen studeren. "Ik heb altijd al willen studeren en als je 23 jaar bent moet je niet meer te lang wachten, vind ik. Ik ben altijd al gek geweest van talen en boeken lezen. Op internet ben ik die interesses gaan koppelen en toen kwam ik bij de studie literaire wetenschappen uit. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar dit lijkt me echt hartstikke leuk. Ik heb inmiddels ook een soort van toelatingstest gedaan en ben aangenomen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020