'Nederlands Barça-talent Mbuyamba in belangstelling Ajax en AZ'

'Nederlands Barça-talent Mbuyamba in belangstelling Ajax en AZ'

14 mei 2020 – Xavier Mbuyamba is volgend seizoen mogelijk weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De achttienjarige verdediger overweegt een vertrek bij FC Barcelona en staat in de belangstelling van onder meer Ajax, AZ en clubs uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje. Eén van de Nederlandse clubs en meerdere buitenlandse clubs hebben 'verregaande interesse' in de oud-speler van MVV.Dat vertelt spelersagent Carlos Barros van Prestige Sports aan L1. Onduidelijk is of Ajax of AZ de club is met verregaande interesse in Mbuyamba, die sinds een jaar uitkomt voor FC Barcelona. De verdediger maakt dit seizoen deel uit van Barça Onder-19 en trainde ook al met de hoofdmacht mee. Ondanks dat de verdediger zich in Catalonië goed ontwikkelt, zoekt hij na een jaar zijn heil mogelijk elders.

"Politiek speelt een grote rol, er komen presidentsverkiezingen bij de club aan. Die (kandidaat-)presidenten willen grote spelers zoals Lautaro Martinez naar de club halen. Tegelijkertijd loopt de club veel inkomsten mis en zal zij spelers van de hand doen als er een transfersom te halen valt", vertelt Barros, die aangeeft dat het onrustig is bij de Catalaanse grootmacht.

"Die financiële onzekerheid maakt het een instabiele club. Waar een club als Chelsea zelfs de eigen stewards nog doorbetaalt, wordt hier van spelers verwacht dat ze 50 tot 70 procent van hun salaris inleveren. Sportief zou Xavier kunnen doorstromen naar het tweede elftal en Barcelona B. Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst."

Toen Mbuyamba een jaar geleden de overstap van MVV naar FC Barcelona maakte, zou hij stiekem hebben gehoopt op de komst van Ronald Koeman. Binnenkort gaat de verdediger nog in gesprek met hoofd jeugdopleiding Patrick Kluivert en clubpresident Josep Bartomeu.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 16 juli 2020

  2. woensdag 15 juli 2020