Gemoederen lopen hoog op tussen Vitesse en eigenaar stadion

Gemoederen lopen hoog op tussen Vitesse en eigenaar stadion

13 mei 2020 – De situatie rondom het GelreDome zorgt voor veel onrust bij Vitesse. De club leeft op gespannen voet met Michael van de Kuijt, de eigenaar van het stadion waar de Arnhemmers gebruik van maken. De stadioneigenaar dreigt om het faillissement van de club aan te vragen. Dat meldt De Gelderlander.Vitesse komt door de coronacrisis in financiële problemen en heeft de stadioneigenaar gevraagd om akkoord te gaan met een huurverlaging van vijftig procent. Van de Kuijt wil daar niet mee akkoord gaan en dus heeft Vitesse aangekondigd dat het naar de rechter stapt. Nu Vitesse maanden niet in het stadion speelt, heeft de club voorgestel om vijftig procent minder te gaan betalen.

Het conflict is zo hoog opgelopen, dat Vitesse onder protest de huur van april en mei heeft overgemaakt. Op 25 mei zal de rechter uitspraak doen over de kwestie. Nadat de club weigerde de som over te maken, vroeg Van de Kuit het faillissement van Vitesse aan. Daarop is door de eredivisionist alsnog betaald, met de boeterente van 2 procent. Dat ging met behoorlijke tegenzin. De stadionhuur die Vitesse maandelijks moet betalen, bedraagt 150.000 euro. In het kort geding vordert de club nu de helft van de huur van april en mei terug. Daarbij wil de eredivisionist een halvering van de huur tot 1 september. Tot die datum zijn in Nederland geen voetbalwedstrijden toegestaan.

Van de Kuijt baalt van de handelswijze van Vitesse. "Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen? Daar ga ik niet in mee", heeft hij al aangegeven. "Vitesse heeft een Rus en die is miljardair (clubeigenaar Valeri Oyf, red.). Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020