Boulahrouz over Bundesliga zonder fans: "Vind er geen reet aan"

13 mei 2020, 18:13

Als eerste topcompetitie hervat de Bundesliga komend weekend weer. Khalid Boulahrouz gaat het vervolg van de Duitse competitie volgen, maar is absoluut geen fan van het spelen zonder publiek. De voormalig speler van Hamburger SV en VfB Stuttgart verwacht zeer sfeerloze omstandigheden als er weer gespeeld gaat worden.

Veel voetbalfans zijn blij dat er tenminste weer gespeeld gaat worden, zij het zonder fans. De teams zullen nog niet in topvorm zijn, weet de voormalig verdediger. "We mogen niet al te veel verwachten, denk ik", begint hij zijn relaas bij het Algemeen Dagblad. "De vraag is hoe fit die jongens zijn en hoe ze uit deze bizarre situatie komen. Het is echt gissen. Spelers kunnen best individueel hebben doorgetraind, maar met dagelijkse uren in het krachthonk bouw je geen duelkracht op. Het is voor alle spelers nieuw, iedereen zal weer opnieuw moeten opstarten.''

Dat er geen fans in de stadions zullen zijn, heeft volgens Boulahrouz best grote gevolgen voor de amusementswaarde. "Heel eerlijk? Ik vind er geen reet aan. Ze gaan voetballen zonder publiek, dat is toch helemaal niet leuk? Normaal gesproken speel je daar in stadions die met minstens 40.000 man gevuld zijn. Daar raak je gemotiveerd van. Voor mij zou het echt niks zijn, spelen zonder supporters op de tribune. Een vol stadion geeft een gaaf gevoel. Supporters zijn een groot onderdeel van het spel", zegt de 38-jarige oud-international.

Lees ook: Bosz bereidt zich voor: "Het ziet er allemaal heel spooky uit"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen