Officieel: ADO Den Haag stelt Rankovic aan, Jol in 'technisch hart'

Officieel: ADO Den Haag stelt Rankovic aan, Jol in 'technisch hart'

13 mei 2020 – ADO Den Haag heeft Alexandar Rankovic (41) officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Daarmee is de huidige assistent-trainer van Sparta Rotterdam komend seizoen de opvolger van Alan Pardew, die de ploeg afgelopen jaar uiteindelijk toch in de Eredivisie hield. Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp worden zijn assistent-trainers en de hele staf tekent voor twee jaar. Ook Martin Jol krijgt een officiële rol bij de club.Dat heeft ADO Den Haag bekend gemaakt. "Deze stap maakt mij hartstikke trots en blij. Dit is een speciaal moment, omdat ik lang gespeeld heb bij ADO Den Haag en daar ook als jeugdtrainer heb gewerkt. Daarom voelt dit als thuiskomen", aldus Rankovic, die officieel nog geen toereikend diploma heeft, maar vanwege het coronavirus toestemming heeft gekregen van de KNVB. Hij was namelijk in de afrondende fase van zijn diploma.

De laatste jaren was Rankovic actief bij Sparta Rotterdam, als rechterhand van Henk Fraser. Daar maakte hij een hele goede indruk, maar liet ook zijn wens weten om elders aan het werk te gaan als hoofdtrainer. Daarom laten de Rotterdammers hem gaan, ondanks een doorlopend contract. Of er een transfersom wordt betaald, is niet bekend. Naast Rankovic hebben ook Knopper en Hoogendorp een verleden bij ADO Den Haag. 

Eerder op de dag maakte de Eredivisieclub al bekend dat Dirk Heesen, de assistent-trainer die er naast de Engelse enclave ook altijd nog zat en keeperstrainer Raymond Mulder niet langer deeluitmaken van staf van de eerste selectie. Wie de taak van Mulder over gaat nemen, is nog niet bekend. 

Technisch hart
Om de technische duurzaamheid van ADO Den Haag te waarborgen, heeft de club een technisch hart gevormd voor de toekomst. Clubman Martin Jol neemt daarin plaats, terwijl ook Albert van der Dussen en Aleksandar Rankovic daarin actief zullen zijn. "We hebben dit orgaan in het leven geroepen om een krachtige langetermijnvisie te realiseren op technisch vlak", laat algemeen directeur Mohammed Hamdi, die waarnemend lid wordt van het orgaan, weten op de clubsite.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020