RC Genk houdt huidige seizoenkaart minimaal heel 2020 geldig

13 mei 2020, 13:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een bijzonder fraai gebaar van RC Genk: de Belgische voetbalclub heeft besloten dat de seizoenkaarten van het huidige seizoen ook een groot deel van volgend voetbaljaar geldig zijn. De fans mogen tot en met de winterstop van het volgende seizoen, dus sowieso de rest van dit kalenderjaar, gratis naar binnen en plaatsnemen op hun eigen plek. En mogelijk wordt dat zelfs nog langer.

'We stellen het belang van onze supporters voorop. Enerzijds als compensatie voor de zes gemiste wedstrijden afgelopen seizoen. En anderzijds om te anticiperen op onzekerheden zoals het aantal wedstrijden zonder of met beperkt publiek', schrijft de Belgische club. 'Maar vooral: We beseffen als geen ander dat we jullie, al die straffe supporters, nu én ook volgend seizoen meer dan nodig hebben.'

Als er begin 2021 nog geen fans in de stadions mogen komen, wordt de periode zelfs verlengd zodat in elk geval de zes gemiste wedstrijden van het huidige seizoen, zijn ingehaald. Daarna verlopen de abonnementen pas en wordt eventueel de seizoenkaartverkoop voor het resterende deel van de competitie hervat. Nieuwe seizoenkaarten worden door alle onzekerheden voorlopig niet verkocht.

Ook laat de club weten dat 95% van de sponsorhouders ook in het nieuwe seizoen aan de club verbonden blijft. Genk schrijft pas in het najaar te factureren en dat enkel te doen op basis van het aantal wedstrijden met publiek. Daarmee maakt het een bijzonder fraai gebaar naar de gehele achterban.

Nederland

In Nederland kwamen clubs gisteren (dinsdag) met een bericht voor de seizoenkaarthouders. Zij konden een deel van hun geld terugvragen, een korting krijgen op het nieuwe seizoen of hun compensatie laten vallen. Het gros van de fans koos die laatste optie, al moeten de Nederlandse fans voor het nieuwe seizoen wel een nieuw jaarabonnement aanschaffen.

Lees ookSupporters tonen clubliefde en zien af van compensatie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen