Faber doet beroep op gezond realisme: "Collectiviteit nodig"

Faber doet beroep op gezond realisme: "Collectiviteit nodig"

13 mei 2020 – Ernest Faber vindt het vanzelfsprekend dat de spelers, clubleiding en technische staf van PSV solidair is. De oefenmeester doet een beroep op gezond realisme van de voetballers en de voetbalwereld. "Ik snap ook wel dat het vervelend is als je net een mooi contract hebt afgesloten en dat er ineens iets verandert. Later kunnen we er weer van profiteren als we nu goed door de crisis komen en als verstandige mensen denken."Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Deze periode leert iedereen ook om nog beter om te gaan met wat je hebt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we bij PSV goede oplossingen voor de toekomst vinden, maar daarin hebben we wel collectiviteit nodig. Als een individu niet meewerkt, kan iedereen daar last van krijgen en kan de hele boel omvallen."

En Faber ziet niet alleen maar nadelen aan deze voor het voetbal vervelende periode. "Tegelijkertijd is het voor iedereen ook een leerzame tijd. Als club moet je nu langer nadenken over elke euro die je moet uitgeven en dat geldt ook voor de jeugdopleiding. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn."

En dat er ondanks alle financiële moeilijkheden ook nog geld uitgegeven gaat worden, zal ook noodzakelijk zijn. Faber: "Er komt ongetwijfeld een oplossing, waarbij we ook gewoon door moeten kunnen gaan met waar we mee bezig zijn. Daar hoort ook investeren in de toekomst bij. Als er voor een bepaalde positie een speler gekocht moet worden, dan moet dat in redelijkheid toch kunnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020