De Graafschap neemt Konings transfervrij over van Heracles

De Graafschap neemt Konings transfervrij over van Heracles

13 mei 2020 – De Graafschap heeft zich voor komend seizoen definitief versterkt met Joey Konings. De aanvaller komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een extra seizoen. Hij is na Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles) de tweede aanwinst van de Superboeren."Joey is nog relatief jong en heeft toch al ervaring in zowel de Eerste- als Eredivisie. Wij denken dat hij prima bij De Graafschap past en zich hier nog verder kan ontwikkelen", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubsite. De club besloot het besluit van de rechter, dat morgen (donderdag) volgt over mogelijke promotie naar de Eredivisie, niet af te wachten en Konings toch al binnen te halen.

Zelf kijkt de spits ook uit naar zijn avontuur in Doetinchem. "Geweldig om voor een club als De Graafschap te mogen uitkomen. Ik kijk uit naar mijn eerste ontmoeting met de spelers, staf en supporters. Een club die zo leeft, ongeacht het niveau waar ze spelen, is een echte cultclub. Ik kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen", zei Konings.

Konings had een aflopend contract bij Heracles Almelo, voor wie hij in twee seizoenen tot 33 optredens kwam. Daarin scoorde hij driemaal en gaf hij twee assists. In het verleden stond de spits onder contract bij PSV, waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020