Duitse arbiters bestraffen niet bij overtreden hygiëneregels

13 mei 2020, 10:23

De spelers in Duitsland hoeven niet bang te zijn voor straffen als ze de voorschriften wat betreft de hygiëne overtreden. Bij het spugen op de grond of toch gezamenlijk juichen, zullen de arbiters namelijk geen kaarten trekken. Wel kunnen ze een reprimande uitdelen als dat nodig is.  

Dat vertelt scheidsrechter Marco Fritz in Bild. In de spelregels staan dergelijke voorvallen immers niet omschreven en ondanks dat de Bundesliga de regels voorschreef aan de spelers, zal het niet bestraft worden met kaarten als de naleving onvodoende gebeurt. "In de regels waarop ik in de wedstrijd moet toezien, staat niet dat het is verboden", aldus Fritz.

Lees ook: Instructies voor Duitse clubs rondom wedstrijden: alleen juichen

Het is spelregeltechnisch eigenlijk niet mogelijk om het te bestraffen, al beseft Fritz wel dat de spelers in de Bundesliga een voorbeeldfunctie hebben voor de rest van de wereld. "Ik kan me goed voorstellen dat ik de desbetreffende speler erop wijs dat bepaalde dingen niet de bedoeling zijn", vertelt Fritz.

De voetballers moeten zoveel mogelijk afstand houden, bijvoorbeeld na het vieren van een doelpunt. Knuffelen, high fives en omhelzingen zijn niet de bedoeling, wel mag er in de vorm van een elleboog- of voetcontact de treffer worden gevierd. Bij wissels worden high fives ook niet gewaardeerd, terwijl spelers ook zo kort mogelijk in de kleedkamers aanwezig moeten blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen