Gudde doet beroep op fans: "Anders voor september problemen"

Gudde doet beroep op fans: "Anders voor september problemen"

13 mei 2020 – FC Groningen hoopt een beroep te kunnen doen op de eigen fans. Waar veel Eredivisie-clubs overdonderd waren door de giften van de fans als het gaat om de huidige seizoenkaarten en veel supporters zag verlengen, bleef het in het hoge noorden betrekkelijk stil. Het verkocht tot dusver nog niet eens de helft van het normale aantal seizoenkaarten.Bij PSV, Feyenoord, Ajax en bijvoorbeeld ook Go Ahead Eagles steunden de fans hun club massaal in de vorm van nieuwe seizoenkaarten en het geen compensatie aanvragen van de gemiste wedstrijden. FC Groningen zag tot dusver slechts 1800 nieuwe seizoenkaarten over de toonbank gaan, waar dat normaliter 4400 zijn in deze fase. "Als iedereen gaat wachten met verlengen, komen we echt in liquiditeitsproblemen en hebben we vóór september al een probleem", stelt algemeen directeur Wouter Gudde tegenover RTV Noord.

Lees ookSupporters tonen clubliefde en zien af van compensatie

"Dan moeten we op zoek naar andere manieren van geld ophalen. Ik hoop echt dat de mensen ons niet laten zitten. Daarom doen we ook de belofte dat mensen hun geld terugkrijgen op het moment dat er wedstrijden zonder publiek moeten worden gespeeld. Hopelijk haalt dat een beetje de onzekerheid weg. Als ik kijk naar het enthousiasme dan heb ik er een goed gevoel bij."

De club moest eerder nog mensen ontslaan en kon openstaande vacatures niet invullen door de gemiste inkomens als gevolg van het coronavirus. Gudde: "We kunnen op dit moment alleen maar nederig zijn. We hebben op dit moment als club het maximale gedaan. Nu hebben we de hulpvraag bij neergelegd. We maken geen gebruik van ons stadion, dus daarom hoop ik dat de huur opgeschort wordt en dat iedereen de ernst van de situatie inziet."

Lees ook: Alarmfase 1 bij FC Groningen: nu al vijf miljoen schade verwacht

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020