Fer: "Mijn beste seizoen van de laatste vijf, zes jaar"

Fer: "Mijn beste seizoen van de laatste vijf, zes jaar"

13 mei 2020 – Leroy Fer maakte dit seizoen een revival met hoofdletter R en de middenvelder baalt dan ook enorm dat er een plots einde aan het voetbaljaar kwam. De Feyenoorder was namelijk opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en genoot met volle teugen. "Qua ontwikkeling - en dat klinkt misschien raar, omdat ik al dertig ben - was dit mijn beste seizoen van de laatste vijf, zes jaar."Dat vertelt hij tegenover dagblad Trouw. Dat zijn stap naar Rotterdam-Zuid, waar hij eerst op vrijwillige basis ging meetrainen en al snel een contract verdienede, zo goed uitpakte, heeft Fer niet verrast. "Maar ik heb voor dit seizoen wel een knop proberen om te zetten. Ik wilde zo fit mogelijk zijn en probeerde de rol die de trainer van mij vroeg zo goed mogelijk in te vullen."

Na een moeizaam begin onder Jaap Stam, ging het onder Dick Advocaat, ook met Fer, een stuk beter. "Vanaf het eerste moment hebben we gezegd: geen tegengoal krijgen, want voorin hebben we genoeg spelers die een doelpunt kunnen maken", aldus Fer. "Week in, week uit gingen we beter voetballen. En als we wat minder presteerden, wonnen we alsnog of speelden we gelijk. Het klikte gewoon."

Contractverlenging
Ondanks zijn goede seizoen, heeft Fer wel nog altijd een aflopend contract. Feyenoord heeft al aangegeven dat graag te willen verlengen, de middenvelder hoopt snel op witte rook. "We voetballen voorlopig niet, maar je wilt wel graag weten waar je toekomst ligt", aldus Fer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020