Rutten gaat nog niet als trainer of 'td' aan de slag bij FC Twente

Rutten gaat nog niet als trainer of 'td' aan de slag bij FC Twente

13 mei 2020 – Fred Rutten gaat komend seizoen niet in een officiële functie aan de slag bij FC Twente. De Tukkers zijn naarstig op zoek naar een nieuwe trainer en technisch directeur, maar Rutten hoopt juist op een laatste avontuur naar het buitenland. Verder was hij als adviseur niet op de hoogte van het vertrek van Ted van Leeuwen, wat hij dan ook betreurt.Dat laat hij weten tegenover TC/Tubantia. "Dit is mijn club, dus als ik kan helpen, dan doe ik dat. Maar wel op mijn manier. Een functie als trainer of technisch directeur is nu niet aan de orde en dat was vorig jaar ook al zo", verduidelijkt Rutten, die hoogstens met adviezen FC Twente zal helpen het komende seizoen. Die adviezen legt hij neer bij de Raad van Commissarissen. Een vaste rol wil hij gezien zijn wens om naar het buitenland te gaan niet.

"Als er een thema is waar niet voldoende inhoudelijke kennis over aanwezig is, kan ik mijn voetbaltechnische achtergrond inbrengen. Of ze er wat mee doen is aan de commissarissen" aldus Rutten, die dan ook niets te maken heeft met het wegsturen van Van Leeuwen en daar pas later over werd ingelicht. "Ik vraag me af of dit wel zo'n verstandige keuze is. Ik vind dat voetbaltechnisch inhoudelijke kennis zoveel mogelijk binnenboord moet blijven, want ondanks alle onzekerheid moet er op het veld nog steeds gepresteerd worden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. FC Twente is nog steeds een profclub."

Voor zijn eigen loopbaan wil Rutten nog graag een keer naar het buitenland. Pas daarna keert hij mogelijk in een officiële functie terug in Enschede. "Als ik terug ben uit het buitenland vestig ik mij definitief in de regio. Dan is de situatie heel anders. Verder ben ik nooit zo'n planner geweest. Planners staan op een dun koordje, je flikkert eraf en raakt gefrustreerd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020