'Utrecht steeds optimistischer over alsnog spelen finale'

12 mei 2020, 23:57

FC Utrecht gelooft nog steeds in deelname aan de groepsfase van de Europa League. Deze week gaat er een dossier naar de UEFA. De gang naar de Europese bond is een van de drie opties die de advocaten van de club voor ogen hebben. Ook het Nederlandse recht is een mogelijkheid en het sporttribunaal CAS geldt als laatste redmiddel. Utrecht hoopt dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld kan worden.

De UEFA heeft plechtig beloofd serieus naar de zaak van Utrecht te kijken, meldt Voetbal International. Volgens het weekblad is Utrecht steeds optimistischer over de kansen. De club uit de Domstad vindt dat de bekerfinale te gauw geschrapt is, terwijl andere landen het bekertoernooi wel proberen af te maken. Nu de KNVB een lobby voert voor oefenwedstrijden in augustus, ziet Utrecht ruimte om in die maand ook de bekerfinale te spelen.

VI weet daarnaast dat Utrecht navraag deed bij de UEFA of 3 augustus een harde deadline is voor het afronden van de alle competities. Op die manier werd dit gecommuniceerd door de KNVB, maar Utrecht kreeg te horen dat dit geen harde eis is. Die datum was een richtlijn vanwege de kwalificatiecampagnes voor de Europese toernooien van volgend seizoen. Het lijkt er echter steeds meer op dat dit allemaal opschuift en dat biedt Utrecht weer kansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen