Serie A balanceert op dun koord, Portugal hervat 4 juni

12 mei 2020, 23:14

Het doorgaan van de Serie A balanceert op een dun koord. Van de Italiaanse regering mogen clubs maandag de groepstraining hervatten, maar wel met de eis dat de hele selectie in quarantaine moet zodra er dan een coronageval wordt ontdekt. "Als iemand positief test, houdt het ongetwijfeld op", concludeert Sandra Zampa van het Ministerie van Volksgezondheid.

Italië wil vijftien dagen quarantaine voor de hele selectie. Autoriteiten staan erop dat de Italiaanse voetbalbond (FIGC) dit meeneemt in het medische protocol. Binnen de FIGC voetbalbond zorgt dat voor irritatie. Eén coronageval kan definitief einde seizoen betekenen. Liever heeft de bond een protocol à la Duitsland, waar alleen een positief geteste speler in isolatie moet.

Sportminister Vicenzo Spadafora neemt in elk geval nog een week de tijd om te besluiten of de Serie A überhaupt mag hervatten. "De enige reden waarom we over hervatten praten, is vanwege de economische impact", zegt Zampa tegen Radio Kiss Kiss.

In Portugal gaat de bal weer rollen

Portugal kent dergelijke discussies niet meer. De regering zette het sein eerder al op groen. In navolging daarvan heeft de Primeira Liga ook datum geprikt waarop de bal weer gaat rollen. Donderdag 4 juni is vastgesteld als datum voor de eerstvolgende wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen