Groningen wil Diemers nog altijd, Van Osch naar Fortuna

Groningen wil Diemers nog altijd, Van Osch naar Fortuna

12 mei 2020 – FC Groningen hoopt nog altijd op de komst van Mark Diemers. De club moest gisteren (maandag) nog elf medewerkers op straat zetten en wordt er minimaal vijf miljoen euro schade verwacht. Wel wil Groningen het spelersbudget intact laten.

Groningen hoopt ondanks alles drie, vier goede spelers te kunnen strikken. Diemers van Fortuna Sittard voldoet aan dat profiel. De 26-jarige middenvelder staat al langer op de radar. Volgens Voetbal International zijn de gesprekken tussen Groningen en Fortuna nog altijd in volle gang.

Lees ook: Groningen wil spelersbudget intact laten ondanks crisis

Eerder deed de Trots van het Noorden al een bod. Toen zou het verschil tussen vraag en aanbod circa vijf ton zijn geweest. Naar verluidt wil Groningen dat gat dichten met aanvullende bonussen. Desalniettemin is Fortuna nog niet overtuigd. Naast Groningen staat Diemers ook in de belangstelling van Vitesse.

Van Osch
Fortuna staat zelf op het punt doelman Yanick van Osch (23) over te nemen van PSV. "We zijn de laatste details aan het bespreken", laat technisch manager Sjors Ultee weten aan 1Limburg. De transfervrije sluitpost wordt gehaald als reservekeeper achter Alexei Koselev. "Onze tweede en derde keeper verkassen deze zomer. Yannick is een keeper met doorgroeikansen."

gerelateerd