VVV doet kunstgras in de ban en stapt over op natuurgras

12 mei 2020, 20:18   Bijgewerkt: 12 mei 2020, 23:11

VVV-Venlo speelt het nieuwe seizoen definitief op natuurgras. Morgen (woensdag) gaat de schop in de grond om het kunstgras in De Koel te verwijderen. Dat meldt de club via de officiële kanalen. "Betaald voetbal wordt van oudsher op natuurgras gespeeld. En zeg nou zelf, spelen op écht gras... Er is niets prachtiger dan dat", zegt algemeen directeur Marco Bogers.

"In een dergelijk stadion als De Koel, met een grote nostalgische waarde, hoort natuurgras er ook gewoon bij. Daarbij is het dé ideale periode om deze overstap te maken omdat we zeker weten dat de competitie later gaat starten", vervolgt Bogers. "Uiteraard hebben wij destijds weloverwogen keuzes gemaakt bij de aanleg van kunstgras. Daar lagen toen onder andere financiële redenen aan ten grondslag, evenals een keuze in belastbaarheid. Nu is de situatie echter zo, dat het exploitatietechnisch gezien zeer interessant is voor ons om over te gaan op natuurgras."

VVV volgt daarmee het voorbeeld van ADO Den Haag, waar de werkzaamheden al zijn gestart. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366780/pec-probeert-volgend-seizoen-alsnog-op-natuurgras-te-spelen/,_blank,Ook PEC Zwolle] hoopt de overstap te maken. Als dat lukt, spelen alleen nog Heracles Almelo, FC Emmen en Sparta op nepgras. "Wij hebben de afgelopen tijd een businesscase gemaakt die het voor de club financieel interessant maakt. De mogelijkheid tot ontvangst van gelden die voortkomen uit inkomsten van clubs die uitkomen in Europese clubcompetities is hierin meegenomen. Daarnaast wordt er op de achtergrond gewerkt aan een uniek concept waarbij de club haar supporters de mogelijkheid biedt om eigenaar te worden van een stuk gras van het hoofdveld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen