Rankovic gaat naar ADO: "Echt een beginneling ben ik niet meer"

12 mei 2020, 18:47

Niets staat de aanstelling van Aleksandar Rankovic als trainer van ADO Den Haag nog in de weg. Spoedig tekent hij voor twee seizoenen in de Hofstad. Voor de 41-jarige Serviër wordt het zijn vuurdoop als hoofdtrainer. "Je moet een keer beginnen als hoofdcoach toch? Ik ben ondertussen acht jaar trainer in Nederland, dus echt een beginneling ben ik niet meer", zegt Rankovic tegen Voetbal International.

"Ik vind het wel grappig dat mensen je wel zo zien omdat je nog geen hoofdtrainer bent geweest", vervolgt hij tegenover het weekblad. Rankovic assisteerde de afgelopen drie jaar Henk Fraser. "Ik ben een Nederlandse trainer, ik ben hier opgevoed. Opgefrist eigenlijk. Dat betekent dus dat ik ook graag discussieer. Dat is Nederlands, ik was een veel autoritairder gezag van een trainer gewend. Als voetballers waren wij soldaten die luisterden naar de opdrachten. Ik wil juist de meningen horen, dat is ook de kracht van de Nederlandse voetballer. Maar wel tot een bepaalde hoogte. Soms is het te veel, ik ben straks de hoofdtrainer die uiteindelijk bepaalt."

Lees ook: 'Rankovic op weg naar ADO

Rankovic wil zichzelf niet vastpinnen op een speelwijze met ADO. "Met z'n allen dezelfde richting op willen dat is voor mij het allerbelangrijkste. Een systeem of een speelwijze is niet leidend. Uiteindelijk bepaalde de samenstelling van de spelersgroep wat je kunt en wilt. Zo ver zijn we nog niet. Als ik nu zeg dat ik het op een bepaalde manier en het gaat straks anders, moet ik dat uitleggen. Eerst een selectie samenstellen. Dat we nu zo vroeg duidelijkheid hebben geeft rust. Voor de club, voor mij, voor iedereen. Er is nu meer dan voldoende tijd om na te gaan denken over hoe we het willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen