ADO haalt international Estevez (21) op in Canada

12 mei 2020, 15:07   Bijgewerkt: 12 mei 2020, 15:16

ADO Den Haag heeft zich voor komend seizoen versterkt met Emilio Estevez Tsai. De 21-jarige middenvelder komt over van York9 FC, een club uit Canada. Hij is drievoudig international van Chinees Taipei (Taiwan), maar is in het salarishuis geen speler van buiten de EU, omdat hij ook een Spaans paspoort heeft. Hij tekent een contract voor één jaar, met de optie voor nog een seizoen.

"Ik ben blij dat ik voor een prachtige club met een fanatieke aanhang kan spelen. Ik wil iedereen bij ADO Den Haag bedanken voor deze mogelijkheid", laat de Spaans-Taiwanese middenvelder weten op de clubsite. "Ik hoop dat iedereen veilig en gezond blijft en dat ik zo snel mogelijk naar Den Haag kan afreizen." Overigens werd Estevez geboren in Canada, waardoor hij voor drie landen had mogen uitkomen.

Eerder kwam hij uit voor onder andere Etobicoke Energy, Clarkson SC, Sheridan College en North Mississauga SC. Ook in Europa liep Estevez al diverse stages, toch vertrok in in februari 2019 naar York9 FC, een club uit de hoogste afdeling van Canada. Estevez debuteerde namens Taiwan in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië. Zodra het coronavirus het toelaat, komt hij over naar de Hofstad. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen