Ajax neemt verantwoordelijkheid bij heel seizoen zonder publiek

Ajax neemt verantwoordelijkheid bij heel seizoen zonder publiek

12 mei 2020 – Ajax neemt de volledige financiële last in principe op zich als er daadwerkelijk een jaar niet meer gevoetbald kan worden. De Amsterdammers verwachten van sponsoren en supporters geen grote bijdrage in dat scenario, al hebben al veel fans een donatie gedaan. De mails naar de achterban met de regelingen voor het huidige seizoen worden bovendien met positieve geluiden ontvangen.Dat schrijven Ajax Showtime en Ajax Life. Voor de supporters geldt dat ze een deel van hun geld terug kunnen vragen voor de gemiste wedstrijden en bij aangeschafte tickets het hele bedrag. 'Uiteraard zullen ook wij als directie, net als onze spelers en staf, een financieel gebaar maken', schrijft de Amsterdamse club in de mail naar haar achterban.

Lees ook: Collectief akkoord over salarisverlaging bij Ajax

Ook de zakelijke relaties is als compensatie een korting op volgend seizoen aangeboden, al wordt gevraagd om daar zo veel mogelijk vanaf te zien. Verder kunnen sponsoren voor komend seizoen hetzelfde pakket krijgen, waarbij ze eerst maar de helft van het bedrag hoeven te betalen. Als het eerste half jaar zonder publiek wordt gespeeld, komt er dan in januari geen nieuwe factuur. Wordt het gitzwarte scenario een feit en is er een jaar voetbal zonder fans, betaalt Ajax zelfs de volledige rekening terug. Daarmee nemen de Amsterdammers de volledige verantwoordelijkheid op zich voor het spelen zonder publiek.

Donatie van fans
Verder hebben veel fans middels de nieuwsbrief Ajax ondersteund met een donatie. Je kunt je seizoenkaart bijvoorbeeld doneren en geen geld terugvragen. Maar ook fans die een seizoenkaart hebben en geld terug willen voor losse tickets, kunnen daarvoor inmiddels terecht bij Ajax. Eerst was het alleen de optie om beide terug te vragen of te doneren, de middenweg is ook mogelijk gemaakt. Als seizoenkaarthouder kun je 15 procent van je seizoenkaart terug krijgen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020