MLS kijkt naar opties om te hervatten in Orlando

MLS kijkt naar opties om te hervatten in Orlando

12 mei 2020 – De MLS is aan het kijken hoe het de competitie op (korte) termijn weer kan hervatten. De competitie-organisator heeft de clubs voorgesteld om alle ploegen naar Orlando (Florida) te halen en daar de duels zonder publiek te spelen. Op het Disney-sportcomplex en in andere stadions ter plaatse moeten dan de duels worden afgewerkt. Omdat er slechts twee speelrondes waren gespeeld, is er een lange weg te gaan.Dat schrijft The Washington Post althans. De spelers, coaches en ondersteunend personeel zouden met meer dan duizend personen in een groot resort verblijven, in de buurt van Disney World. De ploegen gaan trainen en oefenwedstrijden spelen bij het ESPN Wide World of Sports, dat vlak bij is. ESPN gaat hiermee akkoord, omdat het een van de uitzenders van de MLS is. Orlando is een van de plekken in Amerika waar het coronavirus een stuk hevig is uitgebroken dan in de rest van het land.

Lees ookMLS in elk geval nog tot 8 juni stil, oplossing gezocht voor restant

De competitie, die door haar opzet en play-offs erg flexibel in te delen is, heeft alle wedstrijden uitgesteld in de MLS tot ten minste 8 juni, maar realistisch dat het dan hervat kan worden in de eigen stadions van alle ploegen, is dat niet. Wel hoopt de MLS op korte termijn weer te kunnen gaan trainen, zoals dat bij de Bundesliga ook de eerste stap was naar een hervatting van de competitie.

Vorige week ging Florida gedeeltelijk weer open, al bleef de sportlocatie waaronder het ESPN Wide World of Sports vooralsnog gesloten. Wel is er meer ruimte voor topsporters gekomen om individueel te trainen. Het zou voor de spelers een flinke investering zijn: familie mag bijvoorbeeld niet mee, slechts twee bekenden mogen er mee naar Orlando. Als de situatie in Amerika weer verbetert, zouden de teams terug naar hun eigen regio mogen, om daar verder te spelen zonder publiek. Ondere andere Frank de Boer (foto) en Jürgen Locadia zijn actief in de Amerikaanse voetbalcompetitie. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020