'Belgische clubs enorm oneens over invulling nieuw seizoen'

'Belgische clubs enorm oneens over invulling nieuw seizoen'

12 mei 2020 – Het is zeer onrustig in het Belgische voetbal: de topclubs staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de invulling voor volgend seizoen. De 22 overgebleven profclubs mogen vrijdag stemmen over de competitievorm voor volgend seizoen, maar veel eensgezindheid daarover is er niet.

Dat schrijft Het Nieuwsblad althans. 'Nadat Club Brugge het voorbije weekend zijn voorkeur uitsprak voor achttien clubs, counterde Standard gisteren dat het zestien clubs wil. RC Genk heeft het dan weer over achttien clubs met play-offs met vier clubs: nummer 1 tot 4 voor drie Europese tickets, nummers 5 tot 8 voor het vierde Europees ticket. Het vijfde ticket is voor de bekerwinnaar', schrijft het dagblad over de chaos bij onze zuiderburen.

Lees ook: 'Club Brugge stelt promotie en géén degradatie voor'

Standard Luik en RC Genk zijn zo stellig en vinden dat wanneer zij hun zin niet krijgen, de huidige competitie nietig verklaard moet worden. In dat geval komt er dus geen kampioen en geen promoverende- en degraderende clubs. Of ze dat werkelijk vinden, of graag gecompenseerd worden voor de kosten die achter elk gevolg wegkomen, laat Het Nieuwsblad in het midden.

'Uiteindelijk zal het de werkgroep met onder anderen Peter Croonen (Genk), Michel Louwagie (AA Gent), Joseph Allijns (KV Kortrijk) en Karel Van Eetvelt (Anderlecht) zijn die de komende drie dagen een voorstel moet uitwerken dat voor iedereen aanvaardbaar is. Club Brugge en Standard zijn daarin niet vertegenwoordigd', weet het dagbad.

Een uitbreiding van het aantal clubs betekent dat volgend seizoen het play-offsysteem komt te vervallen en er zes speeldagen minder zijn. Gezien de situatie met de coronacrisis ziet Club Brugge dat als een voordeel. Met minder wedstrijden komt de speelkalender minder onder druk te staan. 

gerelateerd