'Titel Liverpool, degradanten bij geen PL-hervatting'

'Titel Liverpool, degradanten bij geen PL-hervatting'

12 mei 2020 – Hoewel de Britse overheid maandag groen licht gaf voor de hervatting van de Premier League vanaf 1 juni, is er nog een aantal drempels te overwinnen. Als dat de clubs niet lukt en er wordt niet meer hervat, dan roept de FA wél een kampioen uit dit seizoen. Ook zullen er gewoon clubs promoveren en degraderen vanuit en naar de hoogste afdeling van Engeland.Dat schrijven diverse Engelse media. Liverpool, dat een enorme voorsprong heeft opgebouwd op de achtervolgers, krijgt de titel dan toch uitgereikt en dat zou zeer goed nieuws zijn voor The Reds. Voor Nathan Aké bij Bournemouth – dat op doelsaldo net onder de streep staat – is dat zeer slecht nieuws: zij zullen samen met Aston Villa en Norwich City degraderen.

Overigens wordt er wel gekeken naar het aantal behaalde punten per wedstrijd, zodat teams die minder gespeeld hebben, geen nadeel daarvan ondervinden. Dat gebeurde in Nederland niet, daardoor greep FC Utrecht een Europees ticket mis. Vanuit de Championship zullen Leeds United en West Bromwich Albion vermoedelijk sowieso promoveren. Fulham volgt als nummer drie, maar het is niet helemaal zeker of er ook drie ploegen rechtstreeks promoveren. Daarvoor is naar verluidt nog geen overeenstemming bereikt. 

Lees ookNog steeds blijft er veel onzeker voor Premier League

Niet op neutraal terrein
Er is nog een aantal obstakels te overwinnen voor de hervatting van de Premier League. Niet alleen willen er steeds meer teams niet op neutraal terrein spelen, ook mogen de spelers nog stemmen over de hervatting van de competitie. Danny Rose sprak zich eerder vandaag (dinsdag) uit tegen het hervatten van de competitie. Overigens zouden alle drie de ploegen onder de streep tegen het spelen op neutraal terrein zijn. Als ze als gevolg daarvan degraderen, zal hun statement wellicht nog veranderen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020